Top 10 meest gelezen artikelen van 2015

Claudia Bouwens omringd door de vertegenwoordigers van de partners in het Lente-akkoord.Namens de partners binnen het Lente-akkoord wensen we alle bezoekers van de website – en in het bijzonder alle lezers van onze nieuwsflits – een succesvol 2016 toe!

Het nieuwe jaar is begonnen, en dat betekent de officiële start van het nieuwe Lente-akkoord ZEN-platform. In 2016 gaan we met verenigde kracht verder om de komende jaren Zeer Energiezuinige Nieuwbouw te realiseren. Dat doen we door kennis te verwerven en uit te wisselen binnen dit platform van ambitieuze bedrijven. Dat doen we ook door die opgedane kennis en inzichten zo snel mogelijk via de Lente-akkoord website en via nieuwsflitsen met u te delen.

Het ministerie van BZK heeft haar inhoudelijke betrokkenheid voor het vervolgtraject uitgesproken en een financiële bijdrage voor de kennisoverdracht toegezegd. Daar zijn wij uiteraard blij mee. Wij hopen dit geld goed te besteden door u de komende jaren naar tevredenheid te blijven informeren en inspireren over woningbouwprojecten, variërend van bijna energieneutraal (BENG) tot energieleverende nieuwbouw.

Met deze frisse start we blikken nog één keer terug op 2015. In de onderstaande top 10 lijst ziet u welke artikelen het afgelopen jaar het vaakst werden gelezen op de Lente-akkoord website.

1. Kopers nieuwbouwwoning mogen € 9.000 meer lenen
2. Veelgestelde vragen ‘Balansventilatie gegarandeerd goed’
3. Lente-akkoord brochure: Balansventilatie met wtw in de woningbouw
4. Hoe krijg ik een energielabel voor nieuwbouwwoningen?
5. Energielabel woningbouw: aanvullende FAQ’s voor projectontwikkelaars
6. Nieuwe Lente-akkoord brochure: Mechanische ventilatie in woningen
7. FAQ Energielabel utiliteitsbouw
8. Deze banken verstrekken extra hypotheek voor energiezuinige nieuwbouw
9. Publicatie ‘Nul op de Meter’
10. Voorbeelden gerealiseerde nieuwbouwwoningen met EPC < 0,4

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties