Uniec 3 Software training Woningbouw

Met de invoering van de NTA 8800 en de BENG eisen verandert er veel in energieprestatie berekeningen. U wilt natuurlijk weten hoe dat uw projecten beïnvloedt. Daarvoor is het essentieel om projecten correct te berekenen in NTA 8800 software.

Eind mei wordt er een eerste bèta-versie van Uniec 3 gelanceerd. Met behulp van onze cursus leert u een optimale berekening in Uniec 3 te maken. Dat betreft niet alleen de invoer in de software, maar ook alle andere zaken die van belang zijn om een optimale berekening te maken (denk aan schematisering, welke nieuwe parameters in de berekening een groot effect hebben, etc.).

Inhoud training
Tijdens deze 1-daagse training leert u een correcte NTA 8800 berekening te maken. Dit begint met kennis van schematiseren en de nieuwe regelgeving. Daarna leert u aan de hand van verschillende opdrachten om een berekening in Uniec 3 in te voeren, waarbij de focus ligt op wat er verandert ten opzichte van de huidige rekenmethodiek. Bij het behandelen van nieuwe parameters zal niet alleen de software aan bod komen, maar ook ingegaan worden op wat deze parameters zijn en hoe deze de BENG-uitkomsten beïnvloeden. Verder leert u optimaal gebruik maken van de functionaliteiten van Uniec 3 en hoe u de resultaten van uw berekening goed interpreteert.

Voor wie?
Iedereen die energie prestatie berekeningen maakt: adviseurs, installateurs, fabrikanten. Deze cursus kan losstaand gevolgd worden of als 1e training dag ter voorbereiding op het examen voor vakbekwaam EP-adviseur. Kennis van een EPC-berekening onder de NEN 7120 is een vereiste (welke software u nu gebruikt is niet relevant).

Meer informatie en aanmelden
Data: 15 juni, 23 juni of 31 augustus
Tijd: 9:00 – 17:00 uur
Locatie: in juni online, na de zomer in Utrecht
Kosten: € 550,- excl. BTW
Overig: cursisten maken de opdrachten op hun eigen laptop, inloggegevens op Uniec 3 worden verstrekt

Meer informatie inwinnen en aanmelden kan op Uniec3.nl

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties