Update 2016 energiekosten nieuwbouwwoningen – de uniforme bepalingsmethodiek

In opdracht van Lente-akkoord Zeer Energiezuinige Nieuwbouw heeft DPA Cauberg Huygen in 2014 een uniforme berekenings-methodiek opgesteld om de energierekening van een nieuwbouwwoning op een genormeerde manier te voorspellen. De in de methodiek genoemde energiekosten zijn per 21 maart 2016 geactualiseerd.   

Met de berekeningsmethodiek Energiezuinige Nieuwbouw heeft een ontwikkelaar snel inzicht in de toekomstige energienota van een gemiddelde eindgebruiker. Ook kunt u uw verschillende woningen met elkaar vergelijken, en zo leren welke maatregelen leiden tot de laagste energierekening.

Vervolgens kunnen geïnteresseerde kopers en huurders de diverse nieuwbouwwoningen in de ‘etalage’ op energiekosten met elkaar vergelijken. Ontwikkelaars en bouwers kunnen hiermee het grote voordeel van energiezuinige nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw laten zien. De methodiek gaat uit van de gegevens in uw EPC berekening.

De in de bepalingsmethodiek genoemde energiekosten worden elk jaar geactualiseerd: u kunt hier de memo prijspeil 2016 downloaden.

Download ook de rapportage Energiekosten nieuwbouwwoningen Uniforme bepalingsmethodiek van 29 april 2014.

Zie ook het artikel Bereken de verwachte energierekening van uw nieuwbouwwoning.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties