Van Wanrooij en Thuisvester realiseren 12 NOM-woningen in Sint Willebrord

De Brabantse woningcorporatie Thuisvester gaat vol voor NOM-nieuwbouw. Na projecten in onder andere Oosteind en Raamsdonkveer werd op dinsdag 20 maart het symbolische startsein gegeven voor de bouw van zeven eengezinswoningen en vijf seniorenwoningen in Sint Willebrord.

John Koster van projectontwikkelaar Van Wanrooij is uitvoerder op de bouwlocatie. “Alle twaalf te bouwen woningen zijn gasloos. Door middel van een dieptebron op honderd meter, een pomp en een omvormer zorgen we dat de verkregen warmte voor de woning benut kan worden. Alle vloeren in de woning hebben vloerverwarming waardoor radiatoren tot het verleden behoren. Verder hebben de woningen zonnepanelen en een uitgebalanceerd ventilatiesysteem. De optimale isolatie maakt het plaatje compleet.” Projectontwikkelaar Martijn van den Bogaard verwacht dat de woningen in het derde kwartaal van 2018 opgeleverd kunnen worden.

Huis van de Toekomst
Woningcorporatie Thuisvester werkt nauw samen met de gemeente Rucphen aan het verder ontwikkelen van innovatieve woonoplossingen. Directeur Pierre Hobbelen: “Wij werken momenteel samen met de Technische Universiteit van Eindhoven waar studenten het Huis van de Toekomst bouwen. Dat gaat nog verder dan Nul-op-de-Meter met onder andere een demontabele fundering, demontabele wanden, verfijnde techniek en hergebruikte materialen. Die woningen worden nog beter afgestemd op de doelgroep en zijn standaard levensloopbestendig. Het eerste concept gaan we in de gemeente Rucphen realiseren met acht woningen.”

Bron: De Rucphense Bode
Foto: Jos Oonincx


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties