Verdiepingsbijeenkomst succesvol energieprestatie-eisen borgen in de nieuwbouwpraktijk

Per 1 juli 2013 dienen nieuwbouwwoningen bij oplevering getoetst te worden op energieprestatie. U wilt energiezuinige woningen bouwen die bij oplevering het Energielabel krijgen dat de koper verwacht. Hoe zorgt u als uitvoerder ervoor dat de beloofde kwaliteit ook echt wordt gerealiseerd?

Via deze bijeenkomst ontdekt u in slechts twee uur wat de nieuwe Energieprestatie-eisen inhouden en hoe u de juiste kwaliteit in uw werk brengt. Eén van de werkwijzen die zich hierbij al heeft bewezen is de KopStaart aanpak. De bijeenkomsten vinden plaats op acht locaties, verdeeld over het land. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25 per bijeenkomst, dus geef u tijdig op.

Voor wie?
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor uitvoerders van bouwbedrijven. Na afloop krijgt u praktische informatie en voorlichtingsmateriaal mee, die u kunt gebruiken om uw medewerkers bewust te maken van de te leveren kwaliteit.

Politieke achtergrond
Op dit moment voldoet een belangrijk deel van de nieuwbouwwoningen niet aan de ventilatie- en prestatie-eisen in het Bouwbesluit. En met het Lente-akkoord is afgesproken om in de nieuwbouw een energiebesparing te realiseren van 50% in 2015. Via de juist kwaliteitsborging kunt u zorgen dat uw werk zich in positieve zin onderscheidt, en maakt u veel meer kans op nieuwe opdrachten.

Energielabel Nieuwbouw
Per 1 juli 2013 is het Energielabel Nieuwbouw verplicht voor alle nieuwbouw: zowel woningen als utiliteitsbouw. Onderdeel van het Energielabel is een oplevertoets bij oplevering. Vanaf 1 juli 2012 is het mogelijk om potentiële kopers te informeren met een voorlopig energielabel.

Wat houdt de KopStaart benadering in?
De essentie van de KopStaart benadering is dat ontwikkelaars én ontwikkelende bouwers hun verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van hun eindproduct. De KopStaart aanpak bestaat uit twintig praktische aandachtspunten voor professionele opdrachtgevers om aan het begin en einde van het bouwproces de opleverkwaliteit van gezonde, energiezuinige woningen te borgen.

Aanmelden
Aanmeldformulier op de SBR-website
Datum en tijd: dinsdag 13 november 2012, 16:00-18:00
Plaats: Amsterdam
Kosten: gratis voor leden van Bouwend Nederland, NVB, NEPROM en Aedes. Bij no-show wordt € 50 in rekening gebracht. Overige deelnemers: € 50,- per deelnemer (ex. 21% btw).

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties