Vind snel een gecertificeerde installateur

certificeringsregeling-installateursZou u uw ogen zou toevertrouwen aan iemand die daar geen opleiding voor heeft, vraagt een brillenverkoper in een bekende reclame. Nee toch? En hoe zit het bijvoorbeeld met zonnepanelen? Zou u de installatie daarvan overlaten aan iemand die er niet voor gecertificeerd is?

Goede installatie garandeert een optimale energieopbrengst en verkleint de kans op storingen en stroomverlies van de panelen. Daarom is het beter om in zee te gaan met gecertificeerde installateurs. Storingen in de stroomlevering van zonnepanelen ontstaan vaak door vocht of te hoge temperaturen. Een goede installatie kan dat soort problemen voorkomen. Een vakbekwame installateur zorgt daarom niet alleen voor correcte bekabeling en bevestiging van de panelen, maar kiest de juiste manier om de kabels door muur of dak te leiden.

Handig overzicht
Betrouwbare en vakbekwame installateurs zijn te vinden via www.vindinstallateurduurzameenergie.nl. Deze installateurs hebben vakbekwame personen in dienst, of ze zijn als bedrijf gekwalificeerd. In het overzicht staan ook installateurs opgenomen die werken op het gebied van andere duurzame technieken, zoals zonneboilers, warmtepompen, ventilatiesystemen of energieadvies.

Bron: www.milieucentraal.nl


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties