Inspirerende voorbeelden

Goed voorbeeld doet goed volgen, ook als het gaat om energiezuinige nieuwbouw. Sommige organisaties en bedrijven zetten nu al een stap extra. Bijvoorbeeld op basis van wensen uit de markt, dankzij stimulering door de overheid, of uit maatschappelijke betrokkenheid. Zij worden daarmee koplopers, en hun innovaties en ideeën zijn een bron van inspiratie voor de hele bouwbranche.


Database

De Database Energiezuinig Gebouwd van RVO bevat een overzicht van de beste voorbeelden van innovatieve energiezuinige projecten in de gebouwde omgeving: nieuwbouw en renovatie, vele typen woningbouw, kantoren, winkels en gezondheidszorg. ZEN-projecten (opgegeven met behulp van het ZEN-project aanmeldformulier) zijn in deze database makkelijk vindbaar door bij de verfijningsoptie ‘Beleidsprogramma’ te kiezen voor ‘Lente-akkoord /ZEN’.


Energiezuinige nieuwbouwconcepten

Trebbe BallastNedam BAM Klaassen Kuub Novitijd Slokker


Spraakmakende voorbeeldwoningen

koloniewoningenBrighthouse hott


Meer recente voorbeelden van zeer energiezuinige nieuwbouwprojecten.


Programma’s

Energiezuinige gebiedsontwikkeling


Kent u een koploper die niet op deze pagina te vinden is? Laat het ons weten!

Het Lente-akkoord werkt aan Zeer Energiezuinige Nieuwbouw: van bijna-energieneutraal tot energieleverend, met de bewoner als uitgangspunt. Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties