Voorjaarssessie Nul-op-de-Meter nieuwbouw woningen (huur en koop)

energiespron-logoVeel corporaties, bouwpartijen en ontwikkelaars willen meer weten over nieuwbouwwoningen inclusief energielasten, ook wel Nul-op-de-Meter-woningen genoemd.

Corporaties vragen zich af: Wat levert het op voor mijn huurders? Hoe werkt dat technisch? Hoe kan ik het financieren? Wat betekent dat voor mijn organisatie? Is het juridisch mogelijk? Bouwbedrijven en ontwikkelaars vragen zich af: Is het wel mogelijk als je het energiegebruik van de bewoners niet in de hand hebt? Hoe kan ik dat garanderen? Hoe kan ik dat voor een goede prijs aanbieden? Wat willen corporaties precies? Worden consumenten blij van nul-op-de-meter?

Met al die vragen kunnen managers en stafmedewerkers van bouwpartijen, corporaties en ontwikkelaars terecht bij de speciale sessie rond Nul-op-de-meter voor nieuwbouwwoningen.

Voor deze sessie heeft EnergieSprong, op verzoek van het Lente-akkoord, enkele specialisten bij elkaar gebracht om u in één keer over dit onderwerp bij te praten.

  • Peter Sluijs, aanjager van nul-op-de-meter nieuwbouw bij innovatieprogramma Energiesprong;
  • Arthur Lippus, ervaringsexpert bij nieuwbouwtraject niaNesto;
  • Jan Martijn Buruma, financieel specialist rond investeringsmodellen;
  • Hier komt ook nog een ervaringsexpert bij op het vlak van prestatiecontracten.

Programma
Het programma bestaat uit:

  1. Aftrap & visie;
  2. Vijf-componentenverhaal: bewonerswensen, bouw-aanbod, regelgeving en contracten, business case en financiering, veranderingen in de sector;
  3. Werken aan eigen cases met experts.

Voor wie?
De bijeenkomst is specifiek gericht op woningcorporaties, bouwbedrijven, ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers. De nadruk ligt deze middag op nieuwbouwwoningen. Er is ruim gelegenheid voor uw vragen.

Plaats en tijd
Datum: Donderdagmiddag 26 juni 2014
Locatie: Makeblijde. Oud Wulfseweg 3 3992 LT Houten

De zaal is open vanaf 14.00 uur met koffie en thee. Het inhoudelijke programma duurt van 14.30 uur tot 18.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en borrelhapje.

Aanmelden
Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een lijst van deelnemers en routebeschrijving. Het aantal deelnemers is beperkt. Registratie vindt plaats op volgorde van aanmelding.

U kunt zich hier aanmelden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens (programmaleider Lente-akkoord): cb@lente-akkoord.nl of 070 337 03 36. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord in nauwe samenwerking met EnergieSprong.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties