W/E adviseurs cursus – Berekening Milieuprestatie Gebouwen (interactief webinar)

Wilt u weten hoe u een MPG berekening maakt en optimaliseert? Volg nu deze praktische cursus. Je wil goed voorbereid zijn op het nieuwe MPG systeem die flink op de schop gaat. Naast de NMD3.0 (ingang per 1-7-19) komt er een betere check op volledigheid. Je werkt met totaalproducten of een samenstelling van deelproducten. De tools leveren veel meer inzichten, zoals de belasting per levensloopfase. Dit biedt kansen voor optimalisaties. Ook worden circulaire strategieën beter gewaardeerd in de nieuwe MPG. Het wordt mogelijk tweedehands producten te kiezen. Ook kun je bij een aantal producten onder voorwaarden, zoals demontabele bevestiging, voor een gunstigere variant kiezen. Onze docent praat je helemaal bij over deze aanpassingen en beantwoordt al je vragen.

Update 23-3-20 : de kennissessie zal doorgang vinden in de vorm van een interactief webinar. Neem contact op met W/E adviseurs voor details.

W/E adviseurs stond aan de wieg van de MPG, en helpt u graag op weg. W/E adviseurs ontwikkelde de gevalideerde rekentool GPR Bouwbesluit, die door architecten en adviseurs als meest gebruikersvriendelijk is beoordeeld.

Cursusinhoud
Het Bouwbesluit schrijft voor dat de MPG-berekening conform de ‘Bepalingsmethode Milieuprestatie Gebouwen en GWW-werken’ is opgesteld. In praktijk betekent dit dat de berekening is uitgevoerd met gevalideerde rekensoftware. In deze cursus oefent u met het maken, en eventueel optimaliseren, van een berekening. U krijgt inzicht in de invloed van ontwerpkeuzen op de milieuprestatie van een gebouw. U leert om te gaan met ontbrekende in de NMD-database materialen of producten, de gebouwlevensduur en combinatiegebouwen. We gaan ook in op de context, en besteden onder andere aandacht aan de relatie met de EPG (MPG+EPG=DPG) en de MPG bij renovatieprojecten. Na afloop van de cursus weet u wat de MPG inhoudt en kunt u een correcte berekening maken.

Deel 1: Achtergrond milieuprestatiewetgeving en afbakening in Bouwbesluit
In het eerste deel van de cursus komt de achtergrond van de milieuprestatiewetgeving aan bod. Denk aan Levenscyclusanalyse (LCA), Nationale MilieuDatabase (NMD), hoe de MPG-grenswaarde is bepaald en wat de relatie is met de EPG (EnergiePrestatie Gebouwen). Ook geeft de docent inzicht in tips & trucs voor de MPG tijdens de ontwerpfase.

Deel 2: Praktijkopgave – zelf invoeren en draaien aan de knoppen
Het tweede deel is een praktijkgedeelte waarbij de deelnemers aan de hand van een opgave aan de slag gaan met de rekensoftware GPR Bouwbesluit. De deelnemers krijgen de gelegenheid om de milieuprestatie van een eigen ontwerp te beoordelen.

Voor wie?
De cursus Berekening Milieuprestatie Gebouwen is speciaal voor ontwikkelaars, architecten en adviseurs.

Meer informatie en aanmelden
Datum en tijd: 27 mei 2020, 9:00 – 13:00 uur
Locatie: Eindhoven
Kosten: € 395,- excl. BTW
Overig: Cursisten dienen een eigen laptop mee te nemen. Overig cursusmateriaal wordt verstrekt.

Aanmelden kan op GPRsoftware.nl

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties