Webinar over koelen met WKO’s

Op woensdagmiddag 21 april organiseren het Gebruikersplatform Bodemenergie en de provincie Zuid-Holland een gratis webinar over de mogelijkheden van koelen met bodemenergie. In de gebouwde omgeving zal de komende jaren steeds meer hittestress ontstaan. Daarom is het erg belangrijk, als we gebouwen en woningen duurzaam willen koelen, om WKO-systemen in te zetten ook voor het leveren van koude.

Groeiende noodzaak voor koeling
In dit webinar zullen enkele specialisten de groeiende noodzaak van koeling onderbouwen, maar ook het nut onderstrepen dat bodemenergie daarin kan vervullen. De sessie start met een introductie door gedeputeerde Berend Potjer van de provincie Zuid-Holland, die hij samen met collega Adri Bom-Lemstra verzorgt. Direct daarna bespreekt Rik Molenaar van Techniplan de factoren die de koudebehoefte de komende jaren doet toenemen en hoe WKO’s daarin een oplossing kunnen zijn.

Verschillende praktijkvoorbeelden
In het tweede deel van het webinar komen vooral oplossingen en voorbeelden aan bod. Zo vertelt Martijn van Helmond van Kuijpers Ecopartners hoe het Reinier de Graafgasthuis in Delft een WKO gebruikt voor koeling en de warmte levert aan woningen in een nabij gelegen woonwijk. En Gertjan de Joode van Eteck Energie Bedrijven laat zien, aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden, wat er komt kijken bij (passieve) koeling van woningen met WKO-systemen, en wat dit inhoudt.

Kijk op de website van Gebruikersplatform Bodemenergie voor een uitgebreid programma en aanmelden.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties