Webinar: Toepassing bodemenergie bij appartementen

Nu we onze gebouwde omgeving in snel tempo verduurzamen, neemt ook het gebruik van bodemenergie bij appartementengebouwen toe. Bewoners van een appartement krijgen steeds vaker te maken met de specifieke eigenschappen van een klimaatinstallatie gebaseerd op warmte- en koudelevering. Over de haken en ogen bij deze vorm van energielevering organiseert het Gebruikersplatform Bodemenergie op 9 juni een webinar.

In de praktijk functioneren de WKO-systemen bij appartementencomplexen nog niet overal probleemloos. Juist van de systemen die minder goed presteren, kunnen we veel leren. Tijdens het webinar zullen diverse sprekers vertellen over de ervaringen en verbeterpunten bij collectieve warmte- en koudelevering aan appartementen.

Ervaringsdeskundigen aan het woord
Onder meer een bewoner van een appartementencomplex in Velsen, een ervaringsdeskundige bij uitstek, vertelt over haar ervaringen en de reden waarom zij als mede-oprichter de Stichting Betaalbaar Duurzaam Velsen heeft geïnitieerd. Ook vertegenwoordigers van warmtebedrijf Econic, dat in Velsen warmte uit een WKO levert, komen aan het woord. Andere sprekers zijn Ivo Everts van AtesControl en Wietse van der Zanden van consultancybedrijf Volantis. Verder zijn er interviews met de vertegenwoordigers van woningbedrijf Velsen en Brabantwonen, waarin zij hun ervaringen zullen delen, maar ook vertellen over de consequenties van Warmtewet 2.0.

Meer informatie en direct aanmelden.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties