Werksessie #3/8 Platform NOM Nieuwbouw

Het doel van het Platform NOM Nieuwbouw is het stimuleren van samenwerking tussen gemeenten, corporaties, en aanbieders van ‘Nul-op-de-Meter’ bouwconcepten. De overheid streeft ernaar dat energieneutrale nieuwbouw wettelijk verankerd gaat worden per 2021. Het platform wil sneller met elkaar NOM als standaard in nieuwbouw ontwikkelingen invoeren, ook gebruikmakend van wettelijke instrumenten zoals de energieprestatievergoeding.

Tot aan juli 2018 gaan gemeenten, corporaties en aanbieders met elkaar 8 bijeenkomsten organiseren om met een ‘community of best practice’, ervaringen te delen, kennis te ontwikkelen en met goede voorbeelden te starten. Dit doen we tijdens bijeenkomsten waarbij marktpartijen en stakeholders kunnen aansluiten en waarin actuele zaken en thema’s op een prettige wijze worden belicht. Vervolgens zal deze bijeenkomst worden afgesloten met een werksessie.

In de 3e sessie zijn de thema’s:

  • Gasloze wijken, wel of geen infrastructuur?
  • Voorbeelden van prestatieafspraken met daarin nulopdemeter, zijn er goede voorbeelden?

De werksessie richten we op basis van deze twee hoofdvragen in. Tijdens de bijeenkomst kunt u aansluiten bij het onderwerp wat u het meest aanspreekt.

Voor Wie?
Bestuurders, beleidsmedewerkers milieu-duurzaamheid en wonen, corporaties, projectleiders, aanbieders van nul op de meter woningen.

Wanneer?
Vrijdag 17 februari 2017. Inloop 09:00 uur en start 09:30 uur, sluiting ca. 13:00 uur

Waar?
Locatie: Gemeente Etten Leur,
Het Turfschip
Schipperstraat 2
4871 KK Etten Leur

Programma
9:00 uur Inloop
9:30 uur De Bouw Draait Door, infotainment update
presentatie: Peter Linders met gastheer en co-host Ron Dujardin (wethouder Gemeente Etten-Leur) Tijdens deze 30 minuten interview sessie wordt het onderwerp of thema ‘luchtig’ belicht. Dat zal dan gebeuren om experts of ervaringsdeskundigen aan het tafeltje te laten aansluiten.
10:00 uur Pauze
10:15 uur Parallelsessie met uitdiepen van het thema, onder leiding van deskundigen.
13:00 uur Einde programma

Aanmelden
Via de Eventbrite-website

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties