Winnaars Mondial Du Bâtiment Innovation Awards 2015

batimatDe actuele klimaatbelangen vereisen snelle aanpassingen in de bouwsector, en ingenieurs, ontwerpers en uitvoerders staan voor een maatschappelijke uitdaging, waarbij mensen streven naar beter leven en beter wonen. In deze context organiseert de Mondial du Bâtiment, bestaande uit de drie vakbeurzen BATIMAT, INTERCLIMA+ELEC et IDEOBAIN, van 2 t/m 6 november 2015 een internationaal platform voor business en ontmoetingen in Parijs, waarbij innovatie dient als uitgangspunt van de sector.

Een centrale rol in dit kader spelen de Innovation Awards, gericht op de belangrijkste actuele trends en de nieuwste oplossingen voor de toekomst van de bouwsector, waarvan de winnaars onlangs bekend gemaakt zijn.

Dankzij een deskundige vakjury, waaronder vele internationale specialisten, zijn de Innovations Awards 2015 toegekend aan de beste oplossingen voor actuele marktuitdagingen, in een jaar waarin ook de klimaatconferentie COP21 in Parijs plaatsvindt, 3 weken na afloop van de Mondial du Bâtiment.

Uit 82 genomineerde kandidaten heeft de internationale Grand Jury 29 winnaars en 8 special awards geselecteerd voor hun producten of diensten die een technologische doorbraak vormen en tegelijkertijd concrete oplossingen bieden voor meer duurzame, zuinige en comfortabele bouw.

De meest kenmerkende bouwtrends in het kader van de Innovation Awards 2015:

– Zuinige bouw dankzij een aanzienlijke daling van bouwkosten en -tijden
– Ecologische bouw met lager energieverbruik en eigen energieproductie
– Steeds meer ergonomische en comfortabele bouw

De prijswinnaars van de Innovation Awards zullen tijdens de hele beursperiode profiteren van een unieke presentatie van hun innovaties op de mega-schermen van de ‘Innovatietorens’ in elke beurshal.

Voor meer informatie: www.batimat.com

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties