WKO voor De Zalmhaven in Rotterdam

Toekomstige bewoners van De Zalmhaven kunnen rekenen op een comfortabele warmte- en koudevoorziening met een 24/7 serviceverlening. In het uit 485 woningen, een parkeergarage en diverse commerciële functies bestaande complex komt een WKO-installatie, die in verbinding staat met twee krachtige warmtepompen.

Om de warmtepompen efficiënter en duurzamer te laten werken benut BAM Energy Systems teruggewonnen warmte van de parkeerventilatie. Voor piekmomenten in de energievraag komt er een aansluiting op de Rotterdamse stadsverwarming. De werking van de energie-installaties wordt gemonitord door het energiemanagementsysteem BAM Building Analytics. Dit leidt tot een hoge bedrijfszekerheid en servicegraad en tot een efficiënt en voorspelbaar beheer en onderhoud – binnen een exploitatieperiode van dertig jaar. BAM richt een Energy Service Company (ESCo) op die eigenaar wordt van alle energie-installaties.

De Zalmhaven omvat een hoge toren van 215 meter, De Zalmhaven I, geflankeerd door twee middelhoge torens van 70 meter hoog, respectievelijk De Zalmhaven II en III. In De Zalmhaven I komen 256 appartementen. In De Zalmhaven II en III worden 196 appartementen en 33 eengezinswoningen gerealiseerd, in de koop- en huursector. De verkoop van de eerste koopwoningen is in december gestart. Amvest neemt alle 200 vrije sector huurwoningen op in de investeringsportefeuille van één van haar klanten.

Het ontwerp van De Zalmhaven is van twee internationaal bekende Nederlandse architectenbureaus. Zalmhaven I is een ontwerp van Diederik Dam van Dam & Partners Architecten. Zalmhaven II en III en de Herenhuizen zijn ontworpen door Kees Kaan van KAAN Architecten. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek. De eerste woningen zullen in 2022 worden opgeleverd.


Gerelateerde berichten

Tags:

WKO

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties