Zeer energiezuinige nieuwbouw: 12 NOM woningen in ’s-Gravenzande

AMGebieds- en vastgoedontwikkelaar AM startte begin november met de verkoop van de laatste 28 woningen in de wijk Tuinveld in ’s-Gravenzande. Het woningaanbod bestaat uit 24 twee-onder-een-kapwoningen in verschillende typen, twee halfvrijstaande woningen en twee vrijstaande villa’s. De prijzen zijn vanaf € 429.000 tot € 679.000 v.o.n. 

Twaalf van de twee-onder-een-kapwoningen worden gerealiseerd volgens het Nul-Op-de-Meterconcept (NOM). Hierbij zijn de in- en uitgaande energiestromen in balans bij een normaal energieverbruik. Deze woningen zijn zeer goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Daarbij is er een lucht-water- warmtepomp met een warmtewisselaar in de schoorsteen geïnstalleerd, waarmee warmte wordt teruggewonnen. Tevens is de woning voorzien van vloerverwarming. Met deze voorzieningen wordt voorzien in gezond en comfortabel wonen.

De toekomstige bewoners van een NOM-huis zijn voordeliger uit dan bij een regulier huis, daar de energiekosten lager zijn. Bovendien kunnen kopers van een NOM-huis € 27.000 meer lenen. Dit is eenvoudig zelf te berekenen op www.hetkangewoon.nl/maximale-hypotheek-berekenen.

Voor meer informatie over het plan zie www.wonenintuinveld.nl.


Gerelateerde berichten

Tags:

Projecten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties