Zeer energiezuinige nieuwbouw: 170 NOM-woningen in Heijplaat

Rotterdam-Heijplaat in de Waalhaven breidt de komende jaren uit met 170 nul-op-de-meter nieuwbouwwoningen in Het Verborgen Geheim. Heijplaat is één van de stadshavens van Rotterdam. Verstopt achter de voormalige scheepswerf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) ligt een bijzonder tuindorp. 

Alle woningen in “Het Verborgen Geheim” worden Nul-op-de-Meter. De woningen wekken door middel van zonnepanelen voldoende stroom op voor gebouwgebonden en huishoudelijk energieverbruik. Verwarmen en koelen gebeurt door individuele warmtepompen met warmte- en koudeopslag in de bodem. Van Omme & De Groot werkt hierin samen met Klimaatgarant. De bouw van de eerste 29 woningen is gestart. Begin deze maand zijn de eerste grondboringen verricht voor de warmtepompen.

Stoere kadewoningen
In Het ‘Verborgen Geheim’ komen verleden en toekomst samen. De eengezinswoningen sluiten met voortuinen en de ligging aan groene perkjes goed aan bij de bestaande bebouwing van het historische tuindorp op Heijplaat. Parkeerhoven tussen de woningen maken de straten autoluw. Het industriële en stoere karakter van de haven komt terug in de architectuur van de kadewoningen die pal aan de Heysehaven worden gebouwd. De wijk wordt ruim van opzet met veel groen.

Het Verborgen Geheim ontdekken? Ga naar de projectwebsite.


Gerelateerde berichten

Tags:

Projecten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties