Zeer energiezuinige nieuwbouw: 32 huurwoningen in Joure

eerste-energieneutrale-woning-in-joure-klaarDe 32 energiezuinige huurwoningen aan de Uilke Boonstralaan en Waling Dijkstrastraat in Joure zijn klaar. Mevrouw van der Zee is de eerste bewoonster. Woningcorporatie Accolade zet haar in het zonnetje met een tas vol lokale producten.

In de wijk Blaauwhof stonden voorheen 42 verouderde kleine seniorenwoningen, deze zijn in mei gesloopt. Mevrouw van der Zee woonde hier, en keert nu terug naar haar vertrouwde buurt. Net als een paar bevriende buurvrouwen. Ze gaan niet naast elkaar wonen. ‘We wilden alle drie een hoekhuisje’, vertelt mevrouw van der Zee. ‘Ik houd van ruimte om me heen. Hier heb ik een fijn uitzicht met veel bomen en groen.’ Ze is blij met haar nieuwe plek: ‘Ik vind het een leuk huis. En dat de woning extra energiezuinig is, lijkt me heel prettig wonen!’

Energiezuinig wonen
De huurwoningen hebben twee of drie slaapkamers. Het zijn allemaal Nul-op-de-Meter woningen. Dit betekent dat een woning net zoveel energie oplevert, als gemiddeld nodig is. Verder is bij drie huurwoningen slapen en douchen op de begane grond mogelijk. Deze woningen hebben hiervoor een speciale aanbouw. Aan de Pastorielaan bouwt Accolade acht koopwoningen. Deze zijn eind december klaar. Voor alle huur- en koopwoningen is een bewoner gevonden.

Bron: Accolade


Gerelateerde berichten

Tags:

Projecten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties