Zeer energiezuinige nieuwbouw: NOM woningen in Oosterhout en Raamsdonksveer

Thuisvester is een Brabantse woningcorporatie met zo’n 13.500 huurwoningen in de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Rucphen en Zundert. In Oosteind en Raamsdonksveer begint Thuisvester dit jaar met de eerste NOM-nieuwbouw projecten. In Oosteind vond de start bouw plaats op 31 augustus en in Raamsdonksveer is de aftrap op 7 september. De projecten worden uitgevoerd in samenwerking met o.a. Hendriks Coppelmans.

Dagblad De Stem wijdde een artikel aan de officiële start. Thuisvesterdirecteur Johan Westra zegt in een interview: “Het gaat de komende jaren om honderden woningen in heel ons werkgebied. Let wel, de nieuwe woningen die nu al in de lopende planning zitten, horen daar nog niet bij. Het gaat om nieuwbouw die vanaf nu ingepland wordt. We hebben hier jarenlang naar toe gewerkt. Als dan daadwerkelijk de bouw begint, dan geeft ons dat een goed gevoel.”

Wethouder Marcel Willemsen (Wonen) is blij dat Oosteind er weer sociale woningbouw bij krijgt. Willemsen: “Dat is goed voor Oosteind. Dit is het eerste project met Nul-op-de-Meter in Oosterhout. Daarnaast worden er in Oosterhout zeer energiezuinige woningen gebouwd en wordt de oude woningvoorraad, zo’n 7.500 woningen, naar energieklasse B gebracht. En sommigen zitten nu nog op G.”

Mooi meegenomen
Een van de nieuwe bewoners van een van de vier koophuizen aan de Maalderijstraat vindt het een goede zaak dat de woningen energieneutraal zijn, maar het is niet de hoofdreden om het huis te kopen. Berry Loonen (25): “Ik wilde gewoon graag in Oosteind wonen. Ik ken hier veel mensen en heb mijn vrienden hier. Verder zit je hier lekker dicht bij de snelweg. Dat is handig vanwege mijn werk. Dat de woning energieneutraal is, is mooi meegenomen.”


Gerelateerde berichten

Tags:

Projecten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties