Zeer energiezuinige nieuwbouw: Start bouw energieneutrale woningen Goirle

p1020693De gemeente Goirle, AM en Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaven op 5 oktober het officiële startsein voor de realisatie van de eerste fase van het nieuwe plan Op De Groene Grens, gelegen aan de Boschring tussen Goirle en Tilburg. De eerste fase bestaat uit 41 energieneutrale (gebouwgebonden) wandwoningen. 

AM draagt als initiatiefnemer zorg voor de ontwikkeling van dit project, dat bestaat uit 38 woningen in de vrije sector huur en drie koopwoningen. Syntrus Achmea RE&F neemt de huurwoningen af voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF), waarin meerdere pensioenfondsen participeren. Deze institutionele beleggers hebben een grote vraag naar middeldure huurwoningen. Het ontwerp is van De Architenwerkgroep Tilburg (DAT). Binnen het stedenbouwkundige concept van Boschkens-West vormt dit project een markante wand van de groene woonwijk.

De diverse woningen krijgen verschillende gevels, waarmee een gevarieerd straatbeeld ontstaat. De huurwoningen hebben circa 125 m2 vloeroppervlak, bestaande uit drie woonlagen met vier slaapkamers. Bijzonder is dat de woningen, met een energiepresentatiecoëfficent (EPC) van nul, alle energieneutraal zullen zijn. Daarmee krijgt Boschkens-West een zeer duurzame afronding aan de noordzijde, die grenst aan de nieuwe ecologische zone.


Gerelateerde berichten

Tags:

Projecten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties