Zeer energiezuinige nieuwbouw: Zinkerblok in Rotterdam

Zinkerblok2Woonstad Rotterdam levert met het nieuw gebouwde Zinkerblok 40 grote, duurzame woningen met een sociale huurprijs van 710 euro. De oppervlakte varieert van 100 tot 135 m2, en de woningen hebben een ruime tuin. De animo voor de woningen was dan ook groot.

Het blok is het eerste project met een EPC van 0 dat Woonstad Rotterdam oplevert. Alle daken zijn voorzien van zonnecollectoren. De gevels en daken zijn zeer goed geïsoleerd, waardoor het warmteverbruik relatief laag is. De warmte wordt geleverd vanuit restwarmte (dit sluit aan bij de ambitie van Woonstad Rotterdam om in de toekomst een groter deel van haar bezit op het Rotterdamse warmtenet aan te sluiten). De bergingsdaken zijn voorzien van een groen dak.

De architectuur is in de stijl van de omliggende 19e eeuwse bebouwing. Kenmerken van de bebouwing uit die tijd zijn een pandsgewijze opbouw met meerdere kleuren metselwerk, verschillen in hoogte van de panden en afwisseling in de vormgeving en materialen van de begane grond. De woningen zijn een ontwerp van architect Rob Ruoff en gebouwd door Waal Bouw.

De nieuwe huurders hebben inmiddels de sleutel ontvangen. Op 23 februari werden de woningen feestelijk opgeleverd door Richard Feenstra, lid Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam en Wethouder Pex Langenberg (Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur).

 

 


Gerelateerde berichten

Tags:

Projecten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties