Zeer energiezuinige nieuwbouw: NOM in Groningen

zonOp 8 september jl. gaf wethouder Roeland van der Schaaf het sein voor de start bouw van de eerste 40 Nul-op-de-Meter koopwoningen in Groningen. Omringd door de toekomstige bewoners legde de wethouder de eerste steen van het nieuwbouwproject ZON Wonen II.

De woningen van ZON Wonen II komen naast de vorige jaar opgeleverde woningen van ZON Wonen I. Het project is een ontwikkeling van Stichting KUUB in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma. Hans Overdiep van Zofa Architecten is verantwoordelijk voor de unieke uitstraling van het project.

Door gebruik te maken van slimme installaties, hoogwaardig isolatiemateriaal en een dak vol met zonnepanelen hebben de toekomstige bewoners aan het einde van het jaar een energierekening van nul euro. Inmiddels zijn er in Groningen meer projecten in ontwikkeling met Nul-op-de-Meter woningen. Op het Europapark komen 21 NOM-singelwoningen. En binnenkort start KUUB in de wijk Reitdiep met een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap-project volgens het Nul-op-de-Meter concept.


Gerelateerde berichten

Tags:

Projecten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties