ZEN-festival nieuwsbrief – oktober

aanmelden

Update Oktober 2016


ZEN is de toekomst!

Energiezuinige nieuwbouw wint snel terrein in Nederland. Iedere week worden er nieuwe ambitieuze plannen en projecten aangekondigd.Ga je zelf ook aan de slag met Zeer Energiezuinige Nieuwbouw? Dan mag je het ZEN-festival niet missen! Ruim 300 professionals zijn inmiddels geregistreerd.

Op één dag ontmoet je belangrijke businesspartners én je krijgt bovendien een helder beeld van de laatste ontwikkelingen rond zeer energiezuinige nieuwbouw. Want het ZEN-festival biedt je een breed en hoogwaardig programma, boordevol inspiratie. Kom dus ook naar Den Bosch op 3 november.

Meld je vandaag nog aan


We zijn wel uitgeproeftuind

De bouwsector heeft intussen alle energievarianten van zeer zuinige nieuwbouw wel onderzocht. ‘We zijn wel uitgeproeftuind’, zegt Laetitia Ouillet. De directeur strategic area energy aan de TU Eindhoven meent dat er tools moeten komen, waarmee zowel bouwende ontwikkelaars als energiebedrijven snel kunnen zien wat de meest voor de hand liggende energievoorziening is voor nieuwbouwprojecten.

Laetitia Ouillet is keynote spreker in het plenaire ochtendprogramma.

Lees meer


Publiekscampagne ‘Ik woon zen’ van start

Op 24 oktober is de bewustwordingscampagne Ik woon zen officieel van start gegaan. Ik woon zen is ontwikkeld om mensen aan het denken te zetten. Met een prikkelende video, online campagne en website worden de voordelen van Zeer Energiezuinige Nieuwbouw (ZEN) onder de aandacht gebracht bij de consument.

Een energiezuinige woning maakt een fundamenteel verschil in
wooncomfort, de portemonnee en het milieu. Energiezuinig wonen is een abstract begrip voor de consument, maar bij comfort, gezond binnenklimaat, lagere energielasten en waardevermeerdering heeft de consument wél een beeld.

Lees meer


De psychologie van duurzame marketing

Anders dan je misschien geneigd bent te denken, komen veel menselijke beslissingen niet tot stand door een heldere rationele afweging van argumenten, maar juist op basis van
primaire impulsen en oer-emoties. Oei! Wat betekent dat precies voor de marketing van duurzaamheid?

Niels Götz (5plus1 Marketing en Communicatie) legt op 3 november de link tussen verleidingsstrategieënZEN-woningen en het reptielenbrein.

Lees meer


3… 2… 1… BENG!!!

We zijn inmiddels met z’n allen aan het aftellen naar het grote BENG-moment. Voor overheidsgebouwen is dat 31 december 2018. De overige nieuwbouw volgt in 2020. Weet jij al wat de gevolgen zijn voor grondgebonden woningbouw?

Het effect van de voorlopige BENG-eisen is onderzocht door Nieman RI en DGMR Bouw, in opdracht van het Lente-akkoord. Bezoek tijdens het ZEN-festival de sessie Alles over BENG engrondgebonden woningbouw met Harm Valk (Nieman RI) en Annemie Loozen (RVO) voor een reeks praktische BENG-handvatten waarmee je morgen al aan de slag kunt. 

Lees meer

www.lente-akkoord.nl/zen-festival


 

 

 

Het Lente-akkoord werkt aan Zeer Energiezuinige Nieuwbouw: van bijna-energieneutraal tot energieleverend, met de bewoner als uitgangspunt. Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties