ZEN-festival nieuwsbrief september

aanmeldenUpdate September 2016


ZEN-festival bruist!

Over 6 weken vindt het eerste ZEN-festival plaats in Den Bosch. Het programma groeit; steeds meer professionals melden zich aanGa je ook aan de slag met Zeer Energiezuinige Nieuwbouw? Mis deze kans dan niet! Hoor van collega’s, van koplopers en van trendsetters waar we als sector staan en waar we heen gaan. Leer van de nieuwste
ontwikkelingen op het gebied van concepten, technieken, financiering, bewonersgedrag, marketing en wet- en
regelgeving.

Het ZEN-festival: een energieke dag boordevol innovatie die je aanzet tot denken én doen! Later inhalen hoeft niet, als je nu
slim voorsorteert.

Bekijk de ZEN-festival website


Energiezuinige nieuwbouw in breder perspectief

BENG en NOM spelen zich niet op een eiland af. Onze omgeving verandert in razend tempo. Energiebedrijven vinden zichzelf opnieuw uit. Duurzame energieopwekking door wind en zon wordt in hoog tempo opgeschaald. Wat wordt de verhouding tussen collectief en decentraal? En wat betekent dat voor de woningsector?

Laetitia Ouillet, directeur Strategic Area Energy bij TU/e en tot 1 oktober 2016 directeur Corporate Strategie bij Eneco, verkent met de deelnemers van het ZEN-festival deze energieke toekomst.

Bekijk het plenaire ochtendprogramma


De marketing van zeer energiezuinige woningen

Een goed product is het halve werk. De andere helft gaat over de kunst van het verleiden van de klant. Leer hoe gedragspsychologie hierbij kan helpen, aan de hand van het project Nobelhorst in AlmereSjoerd Dijs, ontwikkelaar bij Dura Vermeer, vertelt je meer over deze unieke aanpak.

Wat drijft mensen om een energienota-nul-woning te kopen en hoe speelt VolkerWessels daar in de marketing slim op in? Evert-Jan van de Haar, wooncoach en verkoopmanager bij VolkerWessels Vastgoed (foto) geeft tekst en uitleg. Geen kunstje maar kunde!

Meer parallelsessies


De Energieprestatievergoeding: hoe zit dat?

Nu de Energieprestatievergoeding (EPV) wettelijk is geregeld, kunnen Nul-op-de-Meter projecten in de sociale huursector rendabel worden gerealiseerd. Hoe doe je dit in de praktijk en welke kansen biedt de EPV voor woningcorporaties die aan de slag willen met NOM?

In deze sessie krijg je op de praktijk toegesneden antwoorden van onder anderen Ivo Opstelten, projectleider NOM Financiën Stroomversnelling en Maarten Georgius, adviseur Opdrachtgeverschap Aedes.

Meer parallelsessies


Alles over BENG in gestapelde bouw

Per 1 januari 2021 moeten ook nieuwe appartementencomplexen voldoen aan de BENG-eis (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen). Dat is beslist niet gemakkelijk. Binnen het ZEN-platform is aan de hand van concrete woningbouwprojecten uitgebreid onderzocht wat de gevolgen zijn van de nieuwe regels. Met name de interactie tussen woningoriëntatie, gebouweigenschappen en bouwkundige en installatietechnische voorzieningen blijkt groot.

André Kruithof, adviseur Energie en Duurzaamheid bij Nieman Raadgevende Ingenieurs, vertelt hoe je aan de nieuwe eisen kunt voldoen.

Meer parallelsessies

www.lente-akkoord.nl/zen-festival


 

 

 

Het Lente-akkoord werkt aan Zeer Energiezuinige Nieuwbouw: van bijna-energieneutraal tot energieleverend, met de bewoner als uitgangspunt. Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties