Privé: ZEN Platformbijeenkomst ‘oververhitting’ op 19 november

Op 19 november organiseert het Lente-akkoord een ZEN Platformbijeenkomst die geheel in het teken staat van oververhitting.

Locatie: Sparrendaal in Driebergen 
Tijd: 13:00 – 17:45

De drie BENG-eisen zijn definitief. Daarnaast is er door BZK onlangs een grenswaarde voor temperatuuroverschrijding vastgesteld. Nieuwbouwwoningen zonder actieve koeling dienen aan deze grenswaarde te voldoen. De nieuwste huizen zijn zo goed geïsoleerd dat vooral in de zomer hittestress kan optreden. In de ontwerpfase meer rekening houden met de geveloriëntatie, woningindeling en koeling door de warmtepomp zijn oplossingsrichtingen.

TO Juli
Een temperatuursoverschrijdingsberekening voor de warmste maand juli (TO Juli) kan realistische adviezen opleveren. Hoe werkt de Temperatuur Overschrijding Juli berekening? Wat betekent deze voor uw woningen? Tijdens de ZEN platformbijeenkomst op 19 november willen we hier duidelijkheid in scheppen.

Daarnaast presenteert Harm Valk (Nieman RI) de doorrekeningen van de definitieve BENG-eisen op 12 praktijkprojecten. Ook heeft hij de TO Juli voor enkele van deze woningen doorgerekend. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over het programma.

Voor wie?
De ZEN-platformbijeenkomsten zijn gericht op de bedrijven binnen het ZEN-platform. Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, een lijst van deelnemers en een routebeschrijving.

Aanmelden voor deze bijeenkomst.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord. Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl


Gerelateerde berichten

Tags:

ZEN

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties