ZEN projecten van deelnemers ZEN platform

Hoe staat het met de ambitie van de bedrijven in het ZEN platform? Zijn ze al concreet bezig met het ontwikkelen of bouwen van een ZEN project? Het realiseren van een ZEN project met start bouw vóór 1 januari 2018 is één van de voorwaarden voor deelname aan het platform.

Inmiddels zijn er 51 bedrijven die deelnemen aan het ZEN platform. Elf van deze bedrijven hebben in het afgelopen jaar al één of meer projecten aangemeld voor de ZEN database. Afgelopen week heeft programmaleider Claudia Bouwens in een belrondje alle overige deelnemers gebeld, en inmiddels ongeveer 25 deelnemers gesproken. De meesten hebben één of meer projecten in ontwikkeling, en gaan deze op korte termijn aanmelden via het ZEN-project formulier. De overigen hoopt ze komende week te spreken.

Meer dan de helft is NOM
Wat opvalt is dat van de aangemelde of genoemde projecten meer dan de helft Nul-op-de-Meter betreft. Ook zijn er projecten met EPC nul als ambitie. Ca. 20% van de projecten streeft naar BENG, of naar een combinatie van NOM en BENG.

Er komen ook vragen naar boven. Hoe regel je een Energie Prestatie Garantie? Kun je als ontwikkelaar of bouwbedrijf wel een garantie voor 25 jaar afgeven, en wat betekent dat dan voor jouw bedrijf? Op 25 april a.s. willen we graag alle projectaanmeldingen binnen hebben, omdat we dan starten met de nieuwe ZEN themagroep Analyse ZEN projecten.


Gerelateerde berichten

Tags:

ZEN

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties