Zeven energieneutrale woningen in Kampen

huis kampenIn Het Onderdijks in Kampen komen zeven energieneutrale starterswoningen. Door het gebruik van zeer goede isolatie, driedubbel glas en 20m2 zonnepanelen wekken de woningen net zo veel energie op als ze nodig hebben voor  verwarming en ventilatie. Daarmee voldoen deze starterswoningen aan de wet- en regelgeving voor energieneutrale nieuwbouwwoningen die vanaf 2020 in Europa zal gelden.

De woningen zijn onderdeel van 26  nog te bouwen woningen, die zeer energiezuinig zijn. De kopers van deze zeven woningen –in het deelgebied De Erven– kozen echter voor een extra energiebesparingspakket, waarmee hun woning energieneutraal wordt. Die mogelijkheid werd hen geboden door Bouwfonds Ontwikkeling, Trebbe en Van der Sluis, samen met de gemeente Kampen. Wethouder Janita Tabak van de gemeente Kampen: ‘Het is mooi dat nu de eerste energieneutrale woningen in onze gemeente gebouwd gaan worden. Wij zijn blij dat onze partners in Het Onderdijks en de kopers vooruit durven denken als het gaat om het milieu en duurzaamheid.’

Aanpassingen woning binnen zes jaar terugverdiend
Voor verwarming en ventilatie hebben de kopers dus geen energielevering meer nodig. Voor het gebruik van huishoudelijke apparaten zijn de woningen nog wel afhankelijk van levering door een energiebedrijf. De investering in het energiebesparingspakket hebben zij er in ongeveer zes jaar weer uit.

Kijk voor meer informatie over het Onderdijks, een nieuwe woonwijk ten zuiden van Kampen, op www.onderdijkswonen.nl.

Artist_impression_Onderdijks Kampen


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties