Zonnepanelen op daken Amsterdamse basisscholen

scholen-amsterdamStadsdeel Zuid stelt 2,1 miljoen beschikbaar voor verbetering van het binnenklimaat op basisscholen. Dit zorgt voor lagere energielasten, daling van het ziekteverzuim én betere leerprestaties.

Woensdag 26 maart ondertekenden Stadsdeel Zuid en bouwbedrijf Janssen-de Jong Bouw Hengelo BV het contract voor het verbeteren van het binnenklimaat en energieprestaties op basisscholen in Zuid. Janssen-de Jong BV Hengelo kwam uit het aanbestedingstraject als beste uit de bus en neemt de uitvoering van het project op zich.

Stadsdeel Zuid stelt 2,1 miljoen beschikbaar. De schoolbesturen dragen bovenop het stadsdeelbudget ook bij. Met de investering wordt bij zeven scholen het binnenklimaat verbeterd en dat zorgt ervoor dat het ziekteverzuim daalt én leerprestaties omhoog gaan. Verder worden op deze scholen en nog drie andere scholen maatregelen genomen om de energielasten structureel omlaag te brengen. Na afronding van dit project zijn in Zuid 22 basisscholen (van de 35) aangepakt en up to date op het gebied van energie en binnenklimaat.

De ondertekening vond plaats in de Maas en Waalschool in de Rivierenbuurt. Deze school krijgt het volledige pakket: nieuw luchtbehandelingssysteem; energetische maatregelen om het comfort in het gebouw te verbeteren; ca. 200 zonnepanelen en een groen dak van 130 m2.

In samenwerking met de centrale stad zijn de afgelopen jaren in Zuid al meerdere basisscholen aangepakt. Zie ook www.amsterdam.nl/energiekescholen


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties